Robay Retro Video Home Disco - 1. rész



Karantén, végeláthatatlanul. Félelem, riogatás, pánik. Tiltás, tiltás hátán, minden reálközösségi összejövetel két hónapja passzé, mindenki otthon dolgozik, majd tesz-vesz, a családi kötelékek szilárdulnak ugyan, de a barátok, ismerősök, a napi találkozások nélkül mégis úgy érzi az ember, hogy valami fontos hiányzik, az egész élet valahogy mintha elvesztette volna a kovászát, sava-borsát.

Ebből is látszik, illetve immár tapasztalati úton bizonyítást nyert, hogy jó, meg hasznos dolog az online közösségi média, az ottani ál szocializálás, de mégsem az igazi. A Mátrixhoz hasonlóan sokan kivágyódnak már az avatárok mímelt világából az igaziba, ami ugyan nem annyira cuki, de egy finom presszó a kávézó teraszán, egy fagyi a barátokkal a téren, egy ital és táncos bulizás a kedvenc szórakozóhelyen - ahogy a reklámszlogen is mondja - megfizethetetlen!

Tagadhatatlan, a nyugodtabb életvitel, a lassítás eleinte jól jött a dugók, tömegközlekedési zsufi, a hajsza, az idegbajos teljesítménykényszer, a zavarodott rohanás után, de bizony idővel az ember valahogy mégis inkább visszavágyik a sokszor átkozott, úgymond normálba.

Az otthoni zoom-jammelés és balkonkoncertek helyett már jó lenne egy kis igazi zenés táncmulatság. Valahogy én is várom már, hogy újra a DJ-pult mögött álljak és a legnagyobb retró slágereket nyomjam. Persze az még mindig kicsit odébb van, de már azért talán pislákol a fény az alagút végén. 

Amíg nem találkozhatunk a Vikingben vagy máshol élőben, addig hallgassátok, nézzétek meg retró egyvelegem "home" kiadásának első részét! A mintegy 2000 dalból, klipből álló repertoáromból ezúttal a következő előadókat, együtteseket választottam ki: Paul Anka, Hungária, Rocky Sharpe and The Replays, Ladánybene 27, Laid Back, M7, Leonard Cohen, Lord, Limahl, Locomotiv GT, Loft, Wham, Lola, Unique II, Maché, Maduar. Jó szórakozást kívánok!

MC Robay
A zenei kínálat és a fellépések időpontja itt tekinthető meg.



Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi