Az új év küszöbén...



Egy olyan évet tudhatunk magunk mögött, amelyre bizonyára sokáig emlékezni fogunk. A járvány okozta bizonytalanság, a félelem, a káosz és az ebből fakadó idegfeszültség az élet szinte minden területére hatással volt. Ez alól a politika sem volt kivétel.

Láttuk, hogy maga a kormányfő sem viselte könnyen a megpróbáltatásokat. A nyakába szakadt óriási felelősség és a gyakran indokolatlan gáncsoskodás súlya alatt az év végére kicsit meg is tört.

A felvidéki magyar politikai elit pedig egy hiú ábrándot hajszolva hitegette hosszú hónapokig önmagát és a közösséget, hogy van annyira érett és bölcs, hogy belátja: az egymásnak feszülés csak valaki másnak jó, nekünk, magyaroknak nem. Nagyon nem!

Az önnön tökéletességétől megrészegült újgenerációs politikum a december 16-ai sajtótájékoztatón kimutatta a foga fehérjét. Ezzel szinte ellehetetlenítve a továbblépést. A tényleges, őszinte és önzetlen politikai egységet a tizenegy évnyi testvérgyilkos árokháború után. Az új konfliktusba felelőtlenül belerántva a fiatal generációt is.

Pedig tudvalevő, hogy a generációs csatában sem az idősebbek, sem a fiatalabbak nem győzhetnek. Ez egy vesztes játék, amely a végén menthetetlenül kioltja a közösségi cselekvőképességet és végérvényesen elidegeníti az emberektől a politikát, a politikusokat. Egyetlen kiutat látok, az pedig az önvizsgálat és az önmérséklet.

A karácsony előtti karantén idején volt bőven ideje mindenkinek a dolgok átgondolására. Remélem, aki tehette meggyónta, vagy legalább megbánta bűneit, hiszen az őszinte megbánást feloldozás követ. Az új kezdet reménye és lehetősége mindenkit megillet.

Ami a komáromi MKP-t illeti, mi büszkén, emelt fővel dolgozunk tovább. Nem félünk a kihívásoktól, szilárd bástya maradunk, olyan emberek közössége, amely hisz a konzervatív értékek időtállóságában. A vad neoliberális eszmék háborgó tengerén hánykolódók számára olyan kikötő, amely befogad, biztonságot ad. Nálunk mindenki egyformán értékes, az idős, a fiatal, az egyetemet végzett és a munkásember egyaránt, hiszen közösségünk is ilyen, sokszínű.

Valljuk, hogy az egységhez mindenkire szükség van. Mindenkire, aki tisztességes, egyenes és a közös ügyért képes saját érdekeit háttérbe szorítani. Vagyis csapatjátékos.

Az MKP komáromi csapata nevében sikeres és boldog új évet kívánok testi és lelki épségben, és töretlen egészségben!

Králik Róbert, az MKP komáromi elnöke

1 Megjegyzések

  1. Az összefogásosok mindkét pártot szeretnék lenullázni, de ez nem fog sikerülni nekik!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi